Vitaliteit, stress, burnout

Vergroot je wendbaarheid om vitaal overeind te blijven

Ben je moe, heb je last van concentratieproblemen of vergeetachtigheid? Voel je je boos, verdrietig of onzeker? Kun je niet tegen drukte of voel je je onrustig en gejaagd? Vind je het lastig om grenzen te stellen?

Tijdens je coachtraject ervaar je:

  • Hoe goed luisteren naar je lichaam kan doorwerken in je vitaliteit.
  • Waarom het zo lastig is om in beweging te komen en je vasthoudt aan gewoontes terwijl je best wel weet dat ze niet goed voor je zijn.
  • Hoe je met wandelen in de natuur je vitaliteit kunt verbeteren.
  • Hoe je je eigen vitaliteit kunt versterken.
  • Hoe je een gezondere leefstijl kunt ontwikkelen.

Samen kijken we hoe je je wendbaarheid kunt vergroten en vanuit je eigen kracht vitaal overeind blijft. Het verhogen van je energie en een goede balans tussen werk en privé staan hierbij centraal. We doen dat wandelend in de natuur of in mijn coachpraktijk. Ik ben aangesloten bij het platform voor wandelcoaches van het Coachbureau. Wandelcoaching is één van de methoden die ik kan inzetten. Het is bij stress & burnout een effectieve manier van coachen omdat de natuur je kan inspireren in je coachtraject en je al je zintuigen inzet. Door te wandelen raak je gemakkelijker in gesprek. Je zit niet tegenover elkaar, maar wandelt naast elkaar. Het helpt om vrijer te praten en je kunt je gedachten de vrije loop laten. Hierdoor is het gemakkelijker om in gesprek te zijn en in de natuur worden je zintuigen minder belast. Het zorgt voor ontspanning in je brein en je stress neemt automatisch af. Daarnaast werkt de natuur als een soort spiegel. Dat kan een mooie metafoor zijn voor diverse thema’s. Aan de hand van de ‘cirkels van grenzen’ kun je de grenzen die jij in je leven wil stellen bepalen en ervaren.

‘Cirkels van grenzen’